OKUYAN BİR NESİL İÇİN...

Kütüphaneler Haftası; Türkiye´de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı; öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.

Okuyan, araştıran, bilinçli nesillere duyulan ihtiyacın farkında olarak yeni nesilleri kitaba yönlendirmek, onlarda okuma alışkanlığı oluşturmak için harekete geçen Milli Eğiti Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı birimleri, içinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası’nın bu amaç doğrultusunda en iyi şekilde kullanmak için farklı etkinlikler hayata geçirmeye başladı.

Bu kapsamda Tire’de de okullarda ve İlçe Halk Kütüphanesinde farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin en dikkat çekici olanlarından birisi de okulumuz tarafından yapıldı. Okul yönetimi ve öğretmenlerimiz,4. Ders saatinde tüm öğrencileri bahçede bir araya getirdi. Öğrenciler, daha önceden yapılan uyar12-04-201712-04-201712-04-201712-04-201712-04-201712-04-201712-04-2017nin farklı noktalarında gruplar halinde oturup yanlarında getirdikleri istedikleri kitabı okudular. Öğle tatili öncesi yapılan bir derslik, yani 40 dakikalık, okuma etkinliği ile çocuklara okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi aşılanmaya çalışıldı.

ÖĞRENCİLERDEN “OKU” KELİMESİ OLUŞTURULDU

Program öncesinde, okul bahçesinde ellerindeki kitaplarla “OKU” kelimesi yazacak şekilde oturan öğrenciler, hep birlikte güzel bir mesaj verdiler ve okumanın önemini ve değerini altını çizerek gösterdiler.

AMAÇ ÖĞRENCİLERE KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ AŞILAMAK

Yapmış olduğumuz Rasih Kirazoğlu ilkokulu okuyor etkinliği ile okul olarak öğrencilerimize kitap okumanın önemini anlatmak, kitap sevgisini aşılamaya çalıştık . ‘Kütüphaneler Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde bu yıl da geçen seneler olduğu gibi 4. sınıflarımızı alarak, 30 Mart Perşembe günü ilçe kütüphanemizi ziyaret ettik.”