İZMİR / TİRE - Rasih Kirazoğlu İlkokulu

Ara

4/E Sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Merve GÜLEÇ AKÇAM rehberliğinde kuşlar için hazırladıkları kuş yemliklerini okul bahçemizdeki ağaçlara astılar.

Ara

Rehber öğretmenlerimiz Rujdan YENER ve Erdal ARSLAN´ın hazırlamış olduğu "Veli Bilgilendirme Broşürlerini" Rehberlik Servisimizden temin edebilirsiniz.

Ara

12-18 Aralık Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası Okulumuzda kutlanmaya başladı. Sınıflarımızda yerli malının önemini kazanmak açısından etkinlikler düzenlendi. 1-C sınıfımızın velileri ve sınıf öğretmenimiz İlhami AYHAN´ın yaptığı " Yerli Malı Manavı"  öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi.

Çocuklar, bu etkinlikte yerli ürünlerin tüketiminin önemini öğrenirken tutumlu ve tasarruflu olma bilincini de yaşadı.

Öğrencilerimiz kendi elleriyle sıktıkları meyve sularını okul arkadaşlarına ikram etti. Ayrıca öğrencilerimize birikim yapmaya özendirmek için  hazırlanan kumbaralar dağıtıldı.

Yarışma Hakkında

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.

Ara

4.sınıf öğrencilerimize Belediyemiz Çevre Mühendisi Evrim ÇÖPTEN tarafından Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşüm konusunda bilgilendirme semineri yapıldı. Doğayı koruyarak nelerin geri kazanılabileceği konusunda öğrencilerimiz bilgilendirldi. Çevre Mühendisi Evrim Bey´in seminerleri önümüzdeki haftalarda tüm öğrencilerimize verilecek.

Ayrıca TIre Belediyesi tarafından mevcut geri dönüşüm kutularımız yenilendi. Okul bahcemize de bir adet geri  dönüşüm konteynerı kondu.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen Resim Yarışma´sında 2/B sınıfı  öğrencimiz Gülsüm Zeynep SARILI ilçe 3.sü oldu. Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Kas

Atatürk´ün ölümünün 80. Yıldönümünü okulumuzdaki törenle andık.

Kas

Atatürk´ün ölümünün 80. Yıldönümü anısına ilçemiz okulları arasında düzenlenen "Atatürk´e Sevgi ve Saygı" konulu resim yarışmasında ilçe 3. olan okulumuz 4/C sınıfı öğrencisi Kutay ŞAHİN´i tebrik ediyoruz.

Kas

Kızılay Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz Oyuncak Firarda projesinde topladığımız oyuncakları ilçemizde bulunan köy anaokullarına dağıtılması için Tire İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özcan KARPUZ ´ a Okul temsilcimiz  ve 4.sınıf öğrenci temsilcilerimizle birlikte makamında ziyaret ederek teslim ettik. Bize oyuncaklarını getiren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 95. yılını coşkuyla kutladık. Başta Mustafa Kemal Atatürķ ve Cumhuriyeti bize armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılı kutlamalarindan  önce sınıf ve panolarımızı süsledik.

Ekm

Rasih Kirazoğlu İlkokulu öğrencileri Yaşlılar Haftası´nda  Hülya teyzelerini ziyaret ettiler. Ziyarete İlçe Sağlık Kurulu Başkanlığı Obeziteyle Mücadele Birimi Eğitimcisi Hayriye ASLAN ve Rehber Öğretmenimiz Rujdan YENER ve Müdür Yardımcımız Çiler ŞENAKIN ziyerette öğrencilerimize eşlik ettiler.

Ekm

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı okul temsilciliğine  4/D sınıfından Semra Sena ÖZKANLI 121 oy alarak seçildi. 4/a sınıfından Ayberk BAYRAKTAR, 4/B sınıfından Mustafa YILMAZ , 4/C sınıfından İremsu GÜVEN ve 4/E sınıfından Ecrin AYBAR ile katıldığı seçim yarışını kazanan Semra SENA ÖZKANLI ´yı kutlar okulumuzu en iyi şekilde temsil etmesini umuyoruz.

Ekm

4/B sınıfı ögrencilerimiz sınıf öğretmenimiz Mehmet FİDAN ile birlikte ilçemizi ziyaret eden gezici Çanakkale Kahramanlari tırını ziyaret ettiler.