İZMİR / TİRE - Rasih Kirazoğlu İlkokulu

Eyl

2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı İlköğretim Haftası okul bahçesinde yapılan törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören öğrencilerimizin yaptığı konuşmalar ve okuduğu şiirlerle tamamlandı.

Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası Rasih Kirazoğlu İlkokulu´nda  1.sınıflarda 5 şube ve anasınıfında ise 2 şube ile gerçekleştirildi. Öğretmenleri ile tanışan minik öğrencilerimiz ; Rehberlik Servisimiz ve Okul İdaresini de ziyaret ettiler.

May

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla, Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından, tüm dünyada her yıl 18 Mayıs günü kutlanan ve Türkiye’de de 1982 yılından günümüze her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında ‘Müzeler Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

May

Rasih Kirazoğlu İlkokulu olarak yıl sonu kapanış gecemizi 14.05.2018 Pazartesi gecesi okulumuz bahçesinde çoşkuyla kutladık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece ; Okul Müdürü M. Hanefi SOYLU ´nun açılış konuşması ile başladı. Sınıf Öğretmeni Hatice ÇATAKDERE´nin sunumunu yaptığı gecemize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özcan Karpuz da ziyaret etti.Halk oyunları gösterileri , şarkılar ve drama etkinlikleri ile dolu gecemiz velilerin büyük beğenisini kazandı. Emeği geçen herkesi teberik ederiz.

May

4.sınıf öğrencilerimiz Fatih Ortaokulu´nun düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını  ziyaret etti. Fatih Ortaokulu´nun hazırlamış olduğu projeleri ziyaret eden öğrenciler önümüzdeki sene için bilgi sahibi oldular.

May

Okulumuzda satranç egzersizlerine katılan öğrencilerimiz arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen satranç turnuvası bu yıl da yapıldı.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçe kutlama programına ev sahipliği yapan okulumuza İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan KARPUZ teşekkür ziyaretinde bulundu. Emeği geçen idareci ve öğretmenlere başarılı program için teşekkür etti. Öğretmenlerimizle sohbet ortamında sorunlarını dinledi.

May

İlçemiz İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Tübitak 4006 Bilim Fuarı adı altında yapmış oldukları Kitap Kumbarası projesine öğrencilerimiz yoğun destek verdiler. Okudukları kitapları başka öğrencilerde okusunlar diye kitaplarını Kitap Kumbarasına bağışladılar.

May

İlçemiz Ersan Kirazoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yürütmüş oldukları proje kapsamında proje sorumlusu öğretmenleri eşliğinde okulumuza gelerek öğretmen, idareci ve okulumuz çalışanlarının tansiyonlarını ölçtü.

Hipertansiyon üzerine yürütmüş oldukları proje kapsamında okulumuz çalışanlarının tansiyonlarını ölçen öğrenciler, yapmış oldukları çalışma ile hipertansiyon nedenlerine dikkat çekmeyi başardı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenen Resim yarışmasında 4/E sınıfı öğrencimiz Neva  TÜRKOĞLU 1. oldu.Öğrencimizi ve  sınıf öğretmenimiz Çiler ŞENAKIN ı tebrik ediyoruz. Öğrencimiz hediyesini 23 Nisan töreninde Kaymakam Dr. Hasan TANRISEVEN"in elinden aldı.

Nis

23 Nisan Kutlama töreninin ardından okul bahçesinde yapılan etkinliklerde öğrencilermiz doyasıya eğlendiler. Bahçede düzenlenen balon patlatma, çuval yarışı, yumurta taşıma , topaç çevirme, basket atışı, mini kale  ve parkur etkinliklerinde başarı kazanan öğrenciler ödüllendirildi. Ayrıca müzik köşesinde öğrenciler enstrüman çalığ şarkı söylediler. Mangala turnuvasında 2. ve 3. sınıflar kendi aralarında yarıştılar. 1. sınıf öğrencilerimiz kum boyama etkinliği gerçekleştirdiler. 4.sınıf öğrencilerimiz 3D Puzzle etkinliğinde aile katılımı ile birlikte yarışıp eğlendiler.Ayrıca düzenlenen resim yarışmasında yapılan eserler okul girşinde sergilendi.

Nis

23 Nisan Pazartesi sabahı ise ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.Bu yılki resmi kutlama programı Rasih Kirazoğlu İlkokulunda yapıldı.İlçe Kaymakamımız Dr. Hasan TANRISEVEN ve  protokolün katıldığı törende  Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Karpuz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.Öğrencilerin günün anlam önemini aktaran konuşmaları ve okudukları şiirlerdeki coşku görülmeye değerdi.

Nis

23 NİSAN KAYMAKAMININ MUTLULUĞU   Törenler çerçevesinde bir günlüğüne Tire Kaymakamlık makamı koltuğuna Rasih Kirazoğlu İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Bulut Efe Deniz oturdu. Öğrencimizin heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi. Okul Müdürü M. Hanefi Soylu, Sınıf Öğretmeni Hatice Çatakdere nezaretinde Kaymakamlık makamına gelen öğrencimiz, derslerinde oldukça başarılı olduğunu ve gelecekte bilim insanı olmak istediğini ifade etti. Kaymakam Tanrıseven’in “Kaymakam ne iş yapar? sorusuna Deniz,  “İlçeyi yönetir” diye cevap verdi.

Nis

İlçemizde Eskioba Ortaokulu nun düzenlediği İlçe Mangala Turnuvasında 2/B sınıfı öğrencimiz Bulut Deniz EFE VE 4/D sınıfı öğrencimiz Aylin KESKİN kategorilerinde İlçe 3.sü oldular. Emeği geçen öğretmenimiz Necla AYDIN, müsabakalarda onları yalnız bırakmayan Rehber öğretmeniz Rüjdan YENER ve bizi temsil eden Mangala takımımızı tebrik ederiz.

Nis

YENİ NESİL ÇOCUKLAR, YENİ NESİL KÜTÜPHANELER” temasıyla kutlanan 54. Kütüphane Haftası´nda 3/C ve 3/E sınıfı öğrencilerimiz Tire Belediyesi Halk Kütüphanesini ziyaret eden öğrencilerimiz kütüphane yetkililerinden bilgi aldılar.